Podstavki TČ, temelji, skice

Temelj za toplotno črpalko lahko preprosto pripravite iz dveh cestnih malo močnejših robnikov, ki jih poceni kupite v bližnji trgovini z gradbenim materialom. 

Običajno so dolžine 1,00 m kar je idealna dolžina za večine primerov naših toplotnih črpalk, tako da tudi po simetrični postavitvi dveh robnikov estetsko kar lepo izpade.

Pod robnikom in malo na širše lahko prej izkopljete manjšo jamo globine vsaj 30 - 50 cm v katero pred položitvijo dveh robnikov nasujete in malo utrdite z okroglim ali podobnim kamenjem frakcije 10 - 30 mm. Robniki naj bi bili po končani montaži delno vpeti v tla oziroma v kamenje, kar jim tudi zaradi velike lastne teže omogoča dodatno trdoto in stabilnost.

Ukolikor je želja da bi se kompletna plinska instalacija spravila pod zemljo, potem predlagamo da se še pripravi izkop iz desne strani zunanje enote kjer bo kompresor do hiše na globini od 20 - 40 cm (po želji), kar se praviloma tudi najlažje dokonča z zagrebanjem izkopa po naši končani napeljavi plinske instalacije.

Druga, tudi ugodna varianta priprave podstavka za zunanjo enoto je da kupite že narejen podstavek - temelj za vaš tip TČ pri proizvajalcu, ki se ukvarja z proizvodnjo raznih betonskih izdelkov. Na slovenskem spletnem portalu www.bolha.com vtipkate v iskalnik '  temelj za toplotno črpalko  ' in takoj dobite proizvajalca ki že ima pripravljene tipske podstavke za TČ (model TN1, TN2, TS1, TS2).

Pri postavitvi robnikov ali temelja za zunanjo enoto je potrebno upoštevati minimalni odmik zunanje enote od zida objekta, ki naj bi znašal minimalno 10 - 15, lahko pa tudi 20 cm.

Male zunanje enote TČ običajno montiramo direktno na zid objekta približno 30 - 50 cm nad tlemi.

Mala količina mlačne vode, ki se odvaja pri občasnem odtaljevanju zunanje enote lahko preprosto kaplja na zemljo ali na pripravljen peskolov pod zunanjo enoto.


Podkategorije

Podstavki TČ Mitsubishi - nova enota 7,5-11,2 kW

Podstavki TČ Mitsubishi - nova enota 7,5-11,2 kW

Svetli razmak med robniki je 45 cm. Temelj je lahko tudi tipski - model 'TN2' ali 'TS2'...

0.00€ Brez DDV: 0.00€

Podstavki TČ Mitsubishi Zubadan 14 kW

Podstavki TČ Mitsubishi Zubadan 14 kW

Svetli razmak med robniki je 30 cm. Temelj je lahko tudi tipski - model 'TN1'...

0.00€ Brez DDV: 0.00€

Podstavki TČ Hitachi 11-24 kW

Podstavki TČ Hitachi 11-24 kW

Svetli razmak med robniki je 34 cm. Temelj je lahko tudi tipski - model 'TN1' ali 'TS1'...

0.00€ Brez DDV: 0.00€

Stenski nosilci TČ Hitachi 4,3-7,5 kW

Stenski nosilci TČ Hitachi 4,3-7,5 kW

Male zunanje enote TČ običajno montiramo direktno na zid objekta približno 30 - 50 cm nad tlemi.Mala..

0.00€ Brez DDV: 0.00€

Prikazujem 1 do 4 od 4 (1 strani)